Jousto- ja koppajalustimista

Koska "tavallisia" jalustimia saa haluamallaan hinnalla minkä muotoisena tai värisenä melkein mistä tahansa, me keskitymme jalustimiin joista on ratsastajalle apua tietyissä lajeissa tai olosuhteissa.

JOUSTOJALUSTIMET                                                                                                                                  Joustojalustimia on (ainakin) kahta eri tyyppiä. Myymämme Amidale Sportsin Flex 2 ja Flex 4, toimivat samalla myös ikäänkuin turvajalustimina vaikka eivät sitä varsinaisesti olekaan. Flex 2 jalustimen pohjaosa joustaa edestä/takaa ylös/alas ja Flex 4 jalustimissa myös kummallekin sivulle. Flex 2 jalustimia löytyy myös Offset versiona jossa jalustinremmisilmukka on 90 asteen kulmassa jalustimeen nähden. Saksalaisen ElastoStepin jalustimien yläosassa on jousella varustettu sylinteri joka toimii iskunvaimentajana.  Elastostepiä emme tuo maahan mutta tuotteet löytyvät osoittesta www.elastostep.de. Valikoimasta löytyvät mm. podium, että western versiot. 

KORI- ELI KOPPAJALUSTIMET                                                                                                                     Koppajalustimia käytettään yleensä matka- ja maastoratsastuksessa. Jalustimen etuosassa on kori joka estää jalan työntymisen liian syvälle tai kokonaan jalustimen läpi. Hyvä ja turvallinen ratkaisu kaikille maastoilijoille ja pakollinen niille jotka haluavat ratsastaa tavallisilla lekkareilla. (Ratsastusjalkineissa tulee olla vähintään 12 mm korko mikäli ei käytetä korijalustimia). Sinisiä, punaisia ja mustia, itseasennettavia koreja on saatavana myös irrallaan.