Forest Trail CourseForest Trail ja Extreme Trail

 Yhtenäisyyksiä ja eroa on. Forest Trailissa suoritetaan tehtäviä joita ratsukko saattaa kohdata maastoilessaan. Siltoja, ojia, lätäköitä, kapeita pinojen välejä, kivikoita, ryteiköitä, lepattavia pressuja savuavia leirinuotioita, telttoja, omituisia otuksia ja ihan mitä vaan.  Tarkoituksena on totuttaa hevosta yllättäviin tilanteisiin ja parantaa hevosen ja ihmisen välistä luottamusta ja yhteistyökykyä. Tehdään maastakäsin ja käynnissä.  Extreme Trail on itseasiassa kilpailulaji. Rata muodostuu pääasiassa luonnonmateriaaleista tehdysistä haasteista ja kilpailuja varten on olemassa selkeät säännöt. EETA:n ja IMCA:n säännöt ovat varsin lähellä toisiaan ja kesällä valmistuvat suomalaiset säännöt vastaavat pienin poikkeuksin EETA:n sääntöjä. Radalla keskitytään tehtävien virheettömään suoritukseen siirtyen tehtävästä toiseen käynnissä, ravissa tai (hallitussa) laukassa. Meillä fokus on hevosten ja ratsastajien itseluottamuksen ja yhteistyön ja tasapainon kehittämisessä. Varsinkin itseluottamuksen. Harjoituskilpailujakin on tulossa, mutta ei hätää, sitten vasta kun olette valmiita kisaamaan. Sitä eneen traantaan kumpaakin lajia yhdessä tai erikseen, miten vaan haluatte. Hauskalla tavalla. Laji sopii kaikille: Sekä enkku- että länkkärivarusteet ovat sallittuja. Maastakäsin hommiin naruriimu ja vähintään 3 m riimunaru ovat kyllä must. Kypärä on ratsastettaessa pakollinen ja suosittelemme suojien käyttöä hevosella. 

HISTORIA 

Vuonna 2013 Americana Showssa oli pihalla päivittäin Extreme Trail Parkin demo ja sanoin meidän Karoliinalle että tuo ois kivaa ja sitä pitäisi koettaa. Tähän Karo komentoi että mutta kun se sun hevonen... Vuosi 2014 meni tuumaillessa ja vähän asioita selvitellessä. 

Alkuvuonna 2015 tapasin IMTCA:n perustajan Mark Bolenderin Saksassa ja näin hänen suunnittelemansa upouuden Pauwelsin Mountain Trail radan. Kevään korvalla päätös oli valmis: No hittovie, miksei, kun joutomaata kesäpaikassa on. 

Rakentaminen alkoi toukokuussa. Heinäkuussa kokeiltiin hevosella ja hyvältä tuntui.  Rakentaminen jatkui syksyyn ja sitten taas keväällä -16. Kesällä -18 saatiin matala riippusilta joka riippuu vieläkin. Talvella 2015 vieralin Washingtonissa Bolender Horse Parkissa jossa oppia ja ymmärrystä  jokseenkin runsaasti. Syksyllä 2019 kävin tutustumassa Gut Hammerbergin rataan jossa pidettiin Saksan Extreme Trailin 2019 Final Run.

Olemattoman talven 2020 aikana kenttää on laajennettu tuplaksi, Extreme Trail haasteita on lisätty ja muutettu niin, että rata täyttää Eurooppalaisen EETA:n ja USA-lähtöisen IMTCA:n perusvaatimukset. Forest Trail on mennyt "metsään" ja sisältää mm. Ranch Trailin, Cowboy Challengen ja siedätysharjoitusten elementtejä.

Uudistunut Forest ja Extreme Trail avautuu asiakaskäyttöön perjantaina 22.05.2020.

 Varausohjeet ja linkki varauskalenteriin löytyvät alempaa sekä  FaceBook sivuiltamme muun ajantasalla olevan tiedon ohella. Meillä on turvallista ja opastamme mistä missäkin tehtävässä on kysymys. Kuinka niistä selviätte, on teidän ja hevosenne välinen asia, mutta aina hevosta kunnioittaen ja omilla vakuutuksilla.

Voit varata ajan koronatilanteesta huolimatta - koko rata varataan teille. Tulethan kuitenkin vain terveenä ja perut varauksesi mikäli sairastut, tai lähipiirisi sairastuu!

HINNASTO 2020

1 ratsukko 40€

1 ratsukko + lisähevonen 50€

2 ratsukkoa 30€/ratsukko

3-4 ratsukkoa 25€/ratsukko

Rotujärjestöt, seurat ja yhdistykset, 3-6 ratsukkoa, tarjousten mukaan.

Hinta sisältää opastettua rata-aikaa 3-4 tuntia joko aamu- tai iltapäivällä.

Virvokkeet ja kahvi sisältyvät hintaan (groomeilta ja muilta katsojilta vapaaehtoinen 5 € otetaan kiitoksella vastaan)

VARAUKSET

Vapaat ajat löytyvät linkistä vello.fi/hepokalaforesttrail jossa voit varata sopivan ajan.

Varauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla. Normaaliajat ovat 10:00 - 14:00 ja 14:30 - 18:30.

Jos haluat aloittaa aamulla aiemmin (9:00) tai iltapäivällä myöhemmin (15 -15:30) tee varaus puhelimitse.

Maastoilumahdollisuus. Sijaitsee ampumaradan läheisyydessä. Maastoretkistä sovittava erikseen.