Forest Trail CourseForest Trail ja Extreme Trail

 Yhtenäisyyksiä ja eroa on. Forest Trailissa suoritetaan tehtäviä, joita ratsukko saattaa kohdata maastoillessaan. Siltoja, ojia, lätäköitä, kapeita pinojen välejä, kivikoita, ryteiköitä, lepattavia pressuja savuavia leirinuotioita, telttoja, omituisia otuksia ja ihan mitä vaan. Tarkoituksena on totuttaa hevosta yllättäviin tilanteisiin ja parantaa hevosen ja ihmisen välistä luottamusta ja yhteistyökykyä. Siis siedätystä ja Ranch Trailin tapaisia juttuja joita tehdään sekä maastakäsin että ratsain. Extreme Trail on itseasiassa kilpailulaji. Rata muodostuu pääasiassa luonnonmateriaaleista tehdyistä haasteista ja kilpailuja varten on olemassa selkeät säännöt. EETA:n ja IMCA:n säännöt ovat varsin lähellä toisiaan. Tulossa olevat, suomalaiset säännöt vastaavat enemmälti EETA:n sääntöjä. Radalla keskitytään tehtävien virheettömään suoritukseen siirtyen tehtävästä toiseen käynnissä, ravissa tai (hallitussa) laukassa. Meillä fokus on hevosten ja ratsastajien itseluottamuksen ja yhteistyön ja tasapainon kehittämisessä. Varsinkin itseluottamuksen. Kilpailuharjoituksia pidetään mahdollisuuksien mukaan, jos halukkaita riittää. Sitä ennen treenataan kumpaakin lajia yhdessä tai erikseen, miten vaan haluatte. Hauskalla tavalla. Laji sopii kaikille: Sekä enkku- että länkkärivarusteet ovat sallittuja. Maastakäsin hommiin naruriimu ja vähintään 3 m riimunaru ovat kyllä must. Naru löytyy tarvittaessa lainaksi. Kypärä on ratsastettaessa pakollinen ja suosittelemme etusuojien käyttöä hevosella.

HISTORIA 

Vuonna 2013 Americana Showssa oli näyttelyhallin pihalla päivittäin Extreme Trail Parkin demo. Rata näytti vaikealta, mutta tekeminen sietämättömän helpolta. Idea jäi hautumaan. Vuosi 2014 meni tuumaillessa ja vähän asioita selvitellessä.

Alkuvuonna 2015 tapasin kävin Saksan matkan yhteydessä katsomassa Pauwelsin uuden Mountain Trail radan, jonka oli suunnitellut IMTCA:n perustaja Mark Bolender. Tapasin myös Markin ja hyvä niin, sillä ilman hänen kommenttejaan oisin rakentanut radan toisella tavoin.

Rakentaminen alkoi toukokuussa. Heinäkuussa kokeiltiin omalla hevosella ja hyvältä tuntui. Rakentaminen jatkui syksyyn ja sitten taas keväällä -16. Kesällä -18 saatiin matala riippusilta, joka riippuu pienen peruskorjauksen jälkeen vieläkin. Talvella 2015 kävin tuomarikurssilla Bolender Horse Parkissa, Washingtonin perämetsissä. Oppia tuli runsaasti ja pääsin kokeilemaan rataa Markin MM-hevosella Checkerillä. Syksyllä 2019 kävin tutustumassa Gut Hammerbergin rataan, jossa pidettiin Saksan Extreme Trailin 2019 Final Run. Eroa EETA:n ja IMTCA:n ratojen välillä on. Meidän ratamme on lähenmpänä IMTCA:ta mutta rakennettu EETAN materiaalisääntöjen mukaan.

Talvella 2020 aikana kenttää laajennettiin, Extreme Trail haasteita on lisättiin ja nyt rata täyttää Eurooppalaisen EETA:n ja USA-lähtöisen IMTCA:n perusvaatimukset. Forest Trail on mennyt "metsään" ja sisältää mm. Ranch Trailin, Cowboy Challengen ja siedätysharjoitusten elementtejä.

Riippusillan kunnostus ja toinen liikkuva silta ovat kevään -23 suunnitelmissa. 

Kesä on mennyt mutta kelien puolesta radalle pääsee sähköpostivarauksella ainakin 20.11 asti. Hinnat ennallaan.

Varaus Vellon kautta auketaa taas huhtikuussa 2023.              Varausohjeet ja linkki varauskalenteriin löytyvät alempaa sekä FaceBook sivuiltamme, muun ajan tasalla olevan tiedon ohella. Meillä on turvallista ja opastamme mistä missäkin tehtävässä on kysymys. Tehtävät suoritetaan onnistuneesti "lähettämällä" ei hevosta vetämällä. Emme vakuuta osallistujia, joten muistakaa huolehtia omistanne.

 

HINNASTO 2024

1 ratsukko 60€

1 ratsukko + käsihevonen 70€

2-4 ratsukkoa 35€/ratsukko

Koko päivä, puolitoistakertainen maksu

Rotujärjestöt, seurat ja yhdistykset, 4-6 ratsukkoa, 30€/ratsukko.

Hinta sisältää opastettua rata-aikaa 3-4 tuntia joko aamu- tai iltapäivällä.

Virvokkeet ja kahvi sisältyvät hintaan. Groomeilta ja mahdollisilta katsojilta vapaaehtoinen tippi otetaan kiitoksella vastaan.

VARAUKSET

Vapaat ajat löytyvät linkistä vello.fi/hepokalaforesttrail jossa voit varata sopivan ajan.

Normaaliajat ovat 10:00 - 14:00 ja 14:30 - 18:30. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Jos haluat aloittaa aamulla aiemmin (9:00) tai iltapäivällä myöhemmin (15 -15:30) tee varaus puhelimitse.

Maastoilumahdollisuus. Sijaitsee ampumaradan läheisyydessä. Maastoretkistä sovittava erikseen.