Forest Trail Course


Extreme Trail Competition ja International Mountain Trail Challange 

 Molemmissa suoritetaan tehtäviä joita ratsukko saattaa kohdata maastoilessaan. Siltoja, ojia, vesilaatikoita, kapeita pinojen välejä, kivikoita, ryteiköitä, lepattavia pressuja savuavia leirinuotioita jne. Kilpailulajeina Mountain Trail Challange keskittyy tehtävien virheettömään suoritukseen tietyissä aikarajoissa, mutta Extreme Trail Competition on myös nopeuskilpailu. Meillä kilpailut ovat vielä kaukana tulevaisuudessa ja fokus on hevosten ja ratsastajien itseluottamuksen ja yhteistyön kehittämisessä hauskalla tavalla. Laji sopii kaikille: Sekä enkku- että länkkärivarusteet ovat sallittuja. Maastakäsin hommiin naruriimu ja 3+ m riimunaru ovat kyllä must. Kypärä alle 18 vuotiaille pakollinen ja muille suositeltava. Stetson on ok. Ei pipoja eikä lippiksiä ratsastaessa, sillä osa radasta on metsässä. 

HISTORIA 

Vuonna 2013 Americana Showssa oli pihalla päivittäin Extreme Trail Parkin demo ja sanoin meidän Karoliinalle että tuo ois kivaa ja sitä pitäisi koettaa. Tähän Karo komentoi että mutta kun se sun hevonen... Vuosi 2014 meni tuumaillessa ja vähän asioita selvitellessä. 

Alkuvuonna 2015 tapasin IMTCA:n perustajan Mark Bolenderin Saksassa ja näin hänen suunnittelemansa upouuden Pauwelsin Mountain Trail radan. Kevään korvalla päätös oli valmis: No hittovie, miksei, kun joutomaata kesäpaikassa on. Mutta vain omaksi iloksi. 

Rakentaminen alkoi toukokuussa. Heinäkuussa kokeiltiin hevosella. Homma koukuttaa. Rakentaminen jatkui syksyyn ja sitten taas keväällä -16. Syystalvella 2015 vieralin Washingtonissa Bolender Horse Parkissa ja minulla oli kunnia kokeilla Markin MM-hevosta, Checkeriä heidän radallaan. Kolmessa päivässä tuli oppia ja ymmärrystä jokseenkin runsaasti. 

Ensimmäiset länkkärikaverit kävivät testaamassa kesällä -16  ja ehdottivat että pitäisi antaa tilaisuus kaikille maastokammoisille. Nyt on kaksi kesää mennyt vuotta ja melkoinen määrä ratsukoita käynyt radalla. Hevosten kyky oppia hämmästyttää kerta toisensa jälkeen, samoin erlaiset mietymykset: arabi tykkää kiikkulaudasta ja suomenhevonen pelkää mennä pinojen väliin. Rata muuttuu ja kehittyy edelleen.

Avaamme heti äitienpäivän jälkeen. Tarkemmat aikataulut löytyvät FaceBook sivuiltamme. Meillä on turvallista ja opastamme mistä missäkin tehtävässä on kysymys. Miten sen toteutatte, on teidän ja hevosenne välinen asia. Hevosta kunnioittaen ja omilla vakuutuksilla.

Hintalista 

Omalla hevosella 1 tai 2 ratsukkoa 

50€

lisähevoset/ratsukot

+20€/hevonen

sis. kahvi + virvokkeet 

Vapaaehtoinen kahvi/katselijamaksu ilman hevosta 

5€

Lounas/välipala tms. sopimuksen mukaan

Ota yhteyttä sähköpostitse hepokala@gmail.com tai radan facebooksivuilla/messengerissä tai puhelimella 050 5727275 

Maastoilumahdollisuus. Sijaitsee ampumaradan läheisyydessä.

SPHYn jäsenmaksun v. 2019 maksaneille myönnetään alennus kaudella 2019.